Biografie

Een stevig gebouwd klein meisje met zwarte pijpenkrullen en O-beentjes, dat dagelijks voor de spiegel stond te playbacken en zo langzamerhand alles live begon mee te zingen. Met Wilma en Corry en de Rekels, daarna de tijd van Pussycat en verschillende Duitse artiesten. Bij de klassen rond met een nepgitaar en maar zingen.
Vanaf mijn 14e zat ik in mijn eerste band: “Het Moonlight-trio”. Echter, mijn ouders vonden dit niet een goed bestaan voor zo’n jong meisje; ik ging dan ook zingen bij een gospelgroep in mijn woonplaats Bolsward.
In Bolsward heb ik ook mijn eerste zangles gehad. Zeer de moeite waard, maar o, wat waren die oefeningen saai. Wel heb ik er heel veel aan gehad.
Na in het jongerenkoor te hebben gezongen, zette ik zelf een gospelgroep op in mijn huidige woonplaats Franeker. Daarnaast zat ik ook in een gospelduo: “Roelof en Siemie”.
Als invalzangeres kwam ik bij de “S-Band” terecht. Daarna volgden 14 jaar bij de band “Reflex”. Een geweldige tijd; met een manager in Nijeveen kwamen we in vele delen van Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. Een beetje beu van het reizen, kwam ik in contact met de Friese zangeres Griet Wiersma. Zij vroeg mij om te komen zingen in haar vroegere band “Challenge”. Omdat feestjes betaalbaar moeten blijven (binnen het budget), was ik al een beetje bezig om solo te gaan.
Ik miste alleen een goede muziektechneut. Laat ik nou een oude studiegenoot tegenkomen die er wel oren naar had om me hierin te assisteren. Met een goede installatie, een uitgebreid repertoire en een aanstekelijk enthousiasme lukt dat geweldig!! Ik zing van Nederlandstalig tot country en van modern tot Rock and Roll. Maar ook de gospel is niet vergeten, dus ook in kerken kan men mij horen.
Ach, wat kan ik verder nog vertellen. Heel veel, maar of dat nu belangrijk is?! Ik hoop je gauw eens te ontmoeten; we zetten dan zeker de bloemetjes buiten.

Liefs, Siemie